Medische fitnessruimte

Fysio fitness, cardio training, suspensie training, elektrische massagestoel

fitnesstoestellen TechnoGymDe oefenzaal is uitgerust met professionele cardio toestellen zoals een crosstrainer, loopband, hometrainer, spinfiets, roeitrainer met waterweerstand en een trilplaat.

Kracht- en stabiliteitstraining kan ook d.m.v. suspensie training, waarbij de patiënt via een systeem van onstabiele koorden oefeningen uitvoert tegen zijn eigen lichaamsgewicht. Deze training is ook zeer efficiënt voor het verstevigen van de  “core” spieren (rug- buik- en bekkenspieren) (core stability training).

Daarnaast zijn er ook een 9-tal fitnesstoestellen (Technogym easy line) die zorgen voor een globale lichaamstraining. Deze toestellen zijn gemakkelijk toegankelijk en zorgen voor een algemene verbetering van de conditie omdat de meeste spiergroepen van het lichaam worden aangesproken.

Bij een training wordt steeds rekening gehouden met de individuele mogelijkheden, beperkingen en verwachtingen van de patiënt.

Als vorm van preventie wordt deze infrastructuur eveneens ter beschikking gesteld van iedereen die aan de gezondheid en conditie wil werken. Door regelmatig en voldoende te bewegen onder de vorm van verantwoorde fysiofitness, bouwt men een doeltreffende verdediging op tegen een heleboel (ouderdoms) kwaaltjes en (welvaarts) ziektes.

De oefenzaal kan aangewend worden voor verschillende doeleinden:

  • cardiovasculaire trainingsuspensie training - core stability
  • revalidatie
  • conditie opbouw
  • core stability training
  • preventieve oefentherapie

 

De praktijk beschikt ook over één van de nieuwste elektrische massagestoelen met verschillende massagemogelijkheden (shiatsu, reflexologie, strech massage, vibraties en plaatselijke infrarood) voor zowel “harde” – als de meer ontspannende massages van het gehele lichaam.

Voor tarieven, gelieve contact op te nemen.

Link:
http://www.fitnessalsmedicijn.be

error: Content is protected !!